Er is altijd wel wat te doen..!

Bekijk wat u kunt bezoeken tijdens uw verblijf..

Van knooppunt naar knooppunt

Fietsen

Fietsend via de knooppunten komt u langs de mooiste plekjes van het weidse Groningen. Zet uw voeten op de pedalen en laat de wind langs uw lijf waaien. De zeedijk, de wierden, de kerken, de tuinen, de borgen en voormalige vestingen. Of bezoek de sfeervolle dorpjes met leuke terrasjes en cafeetje om even uit te rusten. Groningen is groot én klein genoeg voor fantastische tochten. Het fietsknooppuntennetwerk geeft u alle vrijheid.

Aanraders zijn o.a.: “Kiek over Diek”, “Molenaarsroute”, “Pieterpad” en “Mest en Vork route”. Veel fietsplezier!

Zo mooi.. zo dichtbij..

Het dorpje Termunten

In en rond Termunten en Termunterzijl zijn ook leuke bezienswaardigheden. Een bezoek aan het Museum Gemaal Cremer is een absolute aanrader. Ze laten u zien hoe mensen in laaggelegen gebieden toch droge voeten houden. En bent u in Termunten.. dan hoort een visje eten bij Visrestaurant Landman of Vispaleis Westerhuis erbij. Bezoek ook zeker de zeehonden bij de Punt van Reide en de bunkers van Batterij Fiemel uit de Tweede Wereldoorlog.

Maar ook in de nabije omgeving is van alles te doen.. Wat dacht u van (overdekt) zwemmen in Dubbelslag, Kardinge, Schildmeer, Gruno of Tropicana, klimmen en klauteren in Ballorig of Adventurepark Waddenfun, trampolinespringen bij JumpXL, het bezoeken van een kinderboerderij of DoeZoo Leens, het bezoeken van het Muzeeaquarium, beklimmen van de Martinitoren of naar de bioscoop.

Veerboot MS Romantika

Eemshaven naar Noorwegen

Wie naar Noorwegen wil met de auto, camper of caravan moet altijd eerst naar Duitsland of Denemarken rijden. Wat lange afstanden zijn. Dit is vanaf 2022 voorbij. Dan begint vanuit Eemshaven in Groningen een veerdienst naar Zuid-Noorwegen. De veerboot brengt je naar de stad Kristiansand. Het nieuwe bedrijf Holland Norway Lines zal varen met de MS Romantika, een moderne veerboot. Door de nieuwe verbinding kun je comfortabel vanuit Nederland naar Noorwegen reizen. Het scheelt heel veel uren rijden.

Havenstad

Delfzijl

Delfzijl, een vestingstad, gelegen tussen Dollard en Wad, waar je niet alleen voor het winkelen naar toe gaat, maar ook op de dijk, aan het strand, onder de poort en in de haven de eeuwenoude relatie met het water proeft, beleeft en ontdekt. Een stad vol met avontuurlijke verhalen. Maar ook een stad waar de eeuwenoude band met het water. Het winkelgebied van Delfzijl is bijzonder omdat het zich bevindt binnen de contouren van de voormalige vesting. Delfzijl en de haven zijn zeker een bezoek waard.

Nederland.. waterland

Kanoën

Naar buiten, de natuur in! Deze mooie omgeving een keer op een hele andere manier beleven. Namelijk vanaf het water. Met een stabiele en goedmoedige Canadese kano of met een elegante kajak. Een korte uitleg en het peddelplezier kan beginnen. Na een paar meters heb je ‘m onder de knie en kun je de wereld van Tom Sawyer en Huckelberry Finn in duiken.